torstai 26. heinäkuuta 2012

Saksaan rahtilaivalla halvalla

Tallinnan laivamatka on jo aika tavallista tavaraa. Nyt olisi kiva lähteä Keski-Euroopan matkalle.

Suomesta pääsisi rahtilaivalla Saksaan. Jäisi pitkä ajomatka väliin. Rahtifirma Finnlines tarjoaa rahtilaivamatkaa nyt alle 600 eurolla. Matka neljän hengen hytissä ja autopaikka maksaa 546 euroa.

Lisätietoja "halvasta" merimatkasta rahtilaivalla löydät rahtilaivallasaksaan-blogista.

Rahtilaivalla vai ajamalla Saksaan?

Kävin kesällä autolla Saksassa. Matka kulki Baltian maiden (Viro, Latvia ja Liettua) ja Puolan halki. Tallinna-Helsinki -väli meni kylläkin Tallinkin laivalla. Todella pitkästyttävä yli vuorokauden kestävä matka. Erityisesti Puola oli kamalaa ajettavaa kun ajoin kai jotai pienempää tietä. Vähä väliä oli taajamia ja liikennerajoituksia.

Voiko olla parempaa matkareittiä? Jotkut ajavat Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan. Ei kai sekään lyhyempi reitti ole.

Ensi kerralla kannattaa varmaan matkustaa laivalla Saksaan. Finnlinesin rahtilaivalla pääsee Saksaan vähän yli vuorokaudessa. Nyt ajomatkaan käytetyn ajan saa olla saunassa, porealtaassa, istua ravintolassa ja levätä hytissä tai lepotuolissa. Vaikka vähän maksaa niin, pitänee käydä kokeilemassa rahtilaivamatkaa Saksaan. Toisen kerran elämässä!

Lue lisää:
Rahtilaivalla Saksaan

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kuka keksi internetin?

Keksikö internetin USA:n hallitus? Tämä on kuulemma urbaani legenda, jos MikroPC:n artikkelia on uskominen. Pentagon ei keksinyt internettiä.

Sen sijaan netin keksijät löytynevät seuraavista nimistä. Vinton Cerf kehitti TCP/IP-protokollan, Tim Berners-Lee keksi hyperlinkit ja Vannevar Bush kehitti internetin kaltaista ideaa jo vuonna 1946.

Silti internetin keksijän titteli lehtijutun mukaan menee Xeroxille. Tämä firma kehitti 1970-luvulla Ethernetin, joka yhdisti eri tietokoneverkkoja toisiinsa. Xerox kehitti myös ensimmäisen tietokoneen ja graafisen käyttöliittymän. He kuitenkin keskittyivät tietokoneiden ja kopiokoneiden yhdistämiseen.

Kuka keksi internetin? Varmaan vastaus löytyy jostain edellä mainitusta. Tai sitten ihan muualta!

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Suomen suurimmat aikakauslehdet

Eihän tämä mikään yllätys ole. Pirkka, Yhteishyvä ja OP-Pohjola ovat Suomen suurimpia aikakauslehtiä. Näin kertoo lehdet.biz -sivusto.

Suomen suurimmat aikakauslehdet

Tässä on Suomen suurimmat aikakauslehdet:
  1. Pirkka
  2. Yhteishyvä
  3. OP-Pohjola -lehti
  4. Terveydeksi!
  5. Suomela
  6. Aku Ankka
  7. Me-lehti
  8. 7Päivää – seiska
  9. ET-lehti
  10. Tekniikan Maailma

Tarkemmat tiedot suomalaisista lehdistä löytyy netistä. Siellä voit tehdä myös lehtitilauksen.

Vuokrasopimusmalli netissä!

Kyllä se on totta! Asunnon vuokraaminen on helppoa, sillä netistä voi tulostaa valmiin vuokrasopimusmallin.

Vuokrasopimukseen vaan nimet  ja muut tiedot, allekirjoitukset ja siitä se vuokraaminen lähtee. Asunnon omistaja saa rahaa, ja vuokralainen asunnon.

Täältä löytyy vuokrasopimusmalleja.

Blogiin ilmaisia kuvia?!!

Tässäkään blogissa ei ole yhtään kuvaa. Nyt luin, että niitä kuvia saa netistä ilmaiseksi.  Flickr.com -kuvapankista voi hakea myös ilmaisia kuvia. Tärkeää on selvittää, onko kun omistaja antanut oikeuden käytää kuvaa netissä. Lisäksi sieltä selviää, saako kuvaa muokata vai pitääkö sitä käyttää siinä muodossa, jossa se on. Tärkeää on laittaa linkki kuvaan, jotta selviää, kenen kuva on kyseessä.

Voiko olla totta, että netistä saa ilmaisia kuvia? Kyllä!

Mikä ihmeen Karnaluks?

Kun suunnittelin matkaa, naissukupuolta olevat tuttuvat alkoivat heti puhua halvoista langoista ja ompelutarvikkeista. Ja jostain Karnaluksista. Voiko olla totta, että monet hakevat Tallinnasta lankoja? Voi. Onhan sekin totta, että Tallinnaan viedään rekalla suomalaista olutta, jonka sitten yksittäiset turistit raahaavat käsipelillä pullo kerrallaan takaisin Suomeen! Ennemmin lankaa kuin viinaa!

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tallinnassa vessassa käynti maksaa 5 euroa!

Suomalainen turisti syö ja juo hyvin Tallinnassa. Ja halvemmalla kuin Suomessa.

Siinä vaiheessa kun ruoka ja juoma haluaa tulla luonnollista kautta kehosta ulos, Tallinnan näyttää kalliin puolensa. Vessamaksu oli 5 euroa!

Tämä on varmaan vain poikkeus. Viru ja Vene katujen kulmauksessa Tallinnassa olevassa Demini tavaratalossa turistit pulittavat vessan käytöstä 5 (viisi!) euroa. Moni turisti etsii varmasti halvemman paikan tarpeilleen, jos aika sallii.

Tässä tavaratalossa turistit maksavat vessan käytöstä lisämaksua! Onneksi tämä tapa ei taida olla kovin yleinen Virossa. Olisihan se "kiva" kun pizzan hinta olisi 3 euroa (suomalaisilta turisteilta 8 euroa), oluttuoppi 2 euroa (turistit 5 euroa).

Taksimatkoissa ja joissa palveluissa turistihinnat saattavat olla käytössä. Ulkomaalaista höynäytetään jos mahdollista. Tämä lienee toivottavasti harvinaista Tallinnan matkalla.

Vältä siis tuota Demini tavarataloa (Demini kaubamaja), jos et halua maksaa riistohintaa vessakäynnistä.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ilman passia matkustanut heitettiin ulos laivasta!?

Kirjoitin viimeksi matkakuumeesta. Kun luin Tallinnaan liittyviä juttuja, huomasin, että joku ilman passia matkustanut heitettiin laivasta pois. Tämä ei tule monellekaan vironmatkailijalle mieleen. Moni on tottunut matkustaman Ruotsiin ilman passia. Virossa tarvitaan passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkadokumentiksi.

Ilman passia matkustavan matka voi loppua kesken ja lisäksi voi tulla sakot. Lue lisää: Tarvitaanko Tallinnan matkalle passia? Eli tarvitaan passi tai vastaava henkilökortti.

Oletko sinä onnistunut matkustamaan Tallinnaan ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja?



Tallinnan matkakuume iski!

Olisi jo aika päästä käymään taas ulkomailla. Helpointa on tietysti varata Tallinnan matka. En ole aiemmin tilannut matkanjärjestäjän kautta matkaa, mutta ehkä nyt voisi yrittää sitäkin. Tuosta naapurikaupungista pääsisi matkatoimiston bussilla satamaan asti.

En minä Tallinnassa mitään ihmeellistä tekisi. Olisi kiva istua pari tuntia laivassa ja juoda kahvia. Sen jälkeen istua vanhan kaupungin kuppilassa ja juoda kahvia. Sen jälkeen menisin raatihuoneentorille ja joisin kahvia. Tulomatkalla joisin kahvia laivan cafeteriassa. Välillä olisi pakko käydä vessassa. Pitäisi varmaan käydä yleisölle avatussa televisiotornissa. Jospa siellä olisi kahvila, jossa voisi kupillisen kanssa ihailla Tallinnan maisemia. Pitää lähteä varmaan etsimään passia.

Kindle lukulaite Amazonilta tilattu!

Kindle-lukulaite Amazonilta! Tässä ratkaisu itselleni, sillä kirjat eivät enää mahdu pieneen kirjahyllyyni. Ja aina tekee mieli ostaa uusia kirjoja!

Olisipa kiva kantaa kaikki kirjat mukanani. Vanhoja hyllyssä olevia kirjoja on hankalaa työntää tällaiseen lukulaitteeseen, mutta jospa uudet kirjat olisivat sitten sähköisiä! Myös muutot ja pölyjen pyyhkiminen kirjoista sujuisi helpommin.

Kindle on ilmeisesti suosituin sähköisten kirjojen lukulaite, joten luotettavuus ja kirjojen saatavuus lienee kunnossa.

Pohdin ensin iPad -tabletin ostamista. Sehän olisi monikäyttöisempi. Mutta iPad on kuitenkin aika kookas. Koska luen paljon, ajattelin hankkia kevyen lukulaitteen e-kirjojen lukemiseen. Ainakin tuossa Kindlessä on kirjanpainojälkeä jäljittelevä E-ink -näyttö, joka ilmeisesti tekee lukukokemuksesta hyvän. Näytössä ei ole taustavaloa. Tämä tarkoittaa, että Kindlellä lukeminen ei rasita silmiä ja sähkönkulutus on pientä. Mutta hämärässä lukeminen ei onnistu. Kindle on e-kirjojen lukulaite. Muuhun hommaan tätä ei sitten voi käyttää.

Ilahduin lukiessani, että Kindlessä on tietosanakirja, jolla voi tarkastaa tuntemattomien sanojen merkityksen. Tämä sanakirja on kuudella kielellä: englanti, espanja, italia, portugali, ranska ja saksa. Kun vie kursorin tuntemooman sanan ylle, sanan selitys tulee näytölle. Hyvä homma! Luen pääasiassa englanniksi, oten tällaiselle työkalulle on tarvetta.

Amazonilla on myynnissä useampia Kindle-malleja. Laitteen saa näppäimistöllä tai ilman, 3G yhteydellä tai ilman sitä, kosketusnäytöllä tai ilman kosketusnäyttöä. Ajattelin, että en tarvitse e-kirjan lukijaani 3G -yhteyttä (tablettiin tarvitsisin), sillä voin ladata kirjat kotona tai muualla WLAN -verkossa. Kosketusnäyttö harkitsin, ja päätin lopulta ottaa kosketusnäytöllisen Kindlen. Ilman näppäimistöä.

Amazonin kirjakaupassa kirjoja selatessa olen kiinnittänyt huomiota, että e-kirjat on helppoa ostaa yhdellä napin painalluksella (ainakin mainostetaan "Buy now with 1-Click"). Kirjaa ei tarvitse odottaa päiväkausia vaan sitä pääsee lukemaan heti! Tämä on yksi suuri syy, miksi tilasin Kindlen Amazonista.

Amazonin E-kirjat on helppo ostaa, ladata ja lukea! Nyt vain odotan, että lukulaite saapuu Saksasta postiin!

Kindlen hinnat

Tässä tämän hetkiset Kindlen hinnat Saksan Amazonilla:

99,00 euroa
Kindle, WLAN, 15 cm (6 tuumaa) E Ink Display

129,00 euroa
Kindle Touch, WLAN, 15 cm (6 tuumaa) E Ink Touchscreen Display

159,00 euroa
Kindle Keyboard 3G, eReader, 3G + Wi-Fi, 15 cm (6 tuumaa) E Ink Display

189,00 euroa
Kindle Touch 3G, 3G + WLAN, 15 cm (6 tuumaa) E Ink Touchscreen Display,


Käy katsomassa tämän hetkiset hinnat saksankieliseltä tai englanninkielisiltä kotisivuilta kotisivulta. USAn Amazonin hinnat ovat dollareissa.

Amazon englanniksi - Amazon USA




Amazon saksaksi





Kun laite tulee postilaatikosta, kerron lisää, miltä tämä odotettu Kindle-lukulaite tuntuu. Kun ostat ylläolevasta linkistä, saan Amazonilta pienen palkkion!