keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Jääkiekon MM-kisat 2012

Suomi voitti hienosti jääkiekon maailmanmestaruuden 2011. Finaali on jäänyt lähtemättömästi mieleen; Ruotsi kaatui 1-6.

Vuonna 2012 MM-kilpailut järjestetään Suomessa ja Ruotsissa. Päävastuu tänä vuonna on Suomella. Ensi vuonna on samat järjestäjät, mutta päävastuu on ruotsalaisilla. Pelit pelataan Helsingin Hartwall Areenalla ja Tukholmassa Ericsson Globen -hallissa.

Tämän vuoden MM-kisat ovat jo 76. kilpailut. Kisojen maskotti on HockeyBird, joka on luotu Angry Birds -pelin innoittamana.

Tavallista jääkiekon ystävää harmittaa kisojen siirtyminen maksukanavalle! Toinen harmituksen aihe on kalliit pääsyliput. Lippuhinnat Suomen peleihin ovat 155-195 euroa. MM-finaaliin lippu maksaa 445 euroa. Viime vuonna lippu finaaliin maksoi 242 euroa. Pitänee liittyä maksutelkkariin.

Helsingissä pelattavassa lohkossa pelaavat seuraavat joukkueet:
  • Suomi
  • Kanada
  • Yhdysvallat
  • Sveitsi
  • Slovakia
  • Valko-Venäjä
  • Ranska 
  • Kazakstan
Ruotsissa pelaavat seuraaat joukkueet:
  • Venäjä 
  • Ruotsi
  • Tsekki
  • Saksa
  • Norja
  • Latvia
  • Tanska
  • Italia 
Taas on tulossa mielenkiintoista jääkiekkojännitystä. Vielä yli kaksi kuukautta odotettava!

lauantai 4. helmikuuta 2012

Lauantai-illan huumaa - Putous

Lauantai-ilta on taas koittanut. Ulkona paukkuu pakkaset, joten en päässyt taaskaan Tallinnaan. Kuka hullu sinne lähtee palelemaan. Mitäpä tässä muutakaan tekee kun on kodin lämmössä koko illan. Ja katson telkkaria. Tässä illan ohjelma

Putous

Sketsihahmokilpailu. Seuraavat näyttelijät päästetään irti: Aku Hirviniemi, Krista Kosonen, Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Elena Leeve, Jaakko Saariluoma, Jukka Rasila, Armi Toivanen ja Jussi Vatanen. Suosikkihahmoni ovat Jani-Petteri ja Usko Eevertti Luttinen.

Jatkosta ovat jo pudonneet Piia Potka, Sulo ja Kari "Köli" Rautiaien. Mukana ovat vielä Jani-Petteri, Usko Eevertti Luttinen, Leena Hefner o.s. Herppeenluoma, Hieno Åhlgreen ja Yosefina ”Yossu” Samantha Näätä. Kaksi miestä kolmea naista vastaan.

Lotto

Suomalaisten kestosuosikki. Pikavippi tulee edullisemmaksi kun lotto. Kansa laittaa lottoon rahaa, ja häviää. Joku harva onnekas voittaa. Kannattaako tämä?

Terra Nova

Katsoin viikko sitten ensimmäisen jaksoin kaksitoistaosaisesta telkkarisarjasta Terra Nova. Tämän viikon jakson nimi on "Särö paratiisissa". Terra Novaa uhkaa keinoja kaihtamaton kapinallisjoukko. Lisäksi aidan toisella puolella nuoria uhkaa verenhimoinen peto. Kiva katsoa, mitä Steven Spielberg on saanut aikaan.

Terra Nova -siirtokunnasta kertova sarja kertoo 2100-luvulta esihistorialliseen aikaan matkanneiden ihmisten elämästä. MTV3 kello 21-22. Näillä mennään. Huomenna on sitten presidentinvaalit - Niinistö vai Haavisto. Ei ole vaikea valita.

torstai 2. helmikuuta 2012

Facebook pörssiin

Naamakirja listautuu pörsiin. Tällaisen uutisen luin päivän päätteeksi ennen nukkumaanmenoa.

Facebook kertoi keskiviikkona  haluavansa listautua pörssiin. FB jätti listautumishakemuksensa arvopaperimarkkinaviranomaisille USA:ssa.

Facebook suunnittelee saavansa tätä kautta 5 000 000 000 (viisi miljardia) dollaria rahoitusta.

Naamakirjan listautumista pörsiiin, on odotettu jo kauan. Aiemmin Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on vastustanut ajatusta.

Mikä lie takana tällaisissa uusissa ajatuksissa? Millaisena Mark Zuckerberg näkee FB:n tulevaisuuden? Miksi hän haluaa nyt muuttaa FB:n rahoiksi? Onko kohta Facebookin menestystarina ohi?

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pankkilaina kalliimpi kuin vippi?

Pikavippejä on tarvinnut melkein puolet suomalaisista. Tavallisiin syy vipin hakemiseen on se, että palkka ei ole riittänyt yllättävien menojen kattamiseksi.

TNS Gallup teki kyselytutkimuksen, josta selvisi, että melkein puolet vastanneista oli kahden vuoden aikana tarvinnut nopeasti rahaa yllättäviin kuluihin.

Jos menee hakemaan pankkiin 200 euron lainaa, pankit eivät myönnä sitä! Siksi lyhytaikainen lainamahdollisuus on tarpeellinen ja vipeille on markkinarako.

Tutkimuksessa selvisi, että yksi pankki yhdeksästä oli valmis antamaan 400 euron lainan. Pieniä lainoja ei anneta, koska käsittely- ja hallintointikulut muodostavat suuren summan suhteessa lainasummaan.

Pankkilaina tulee siis kalliiksi!

Edulliset lentoliput täältä

Matkaliput edullisesti internetistä? Kyllä vaan. Tällä viikolla ostin viisi kertaa lentokoneen matkalippuja netistä . Homma hoitui todella helposti Supersaver.fi -sivuston kautta. Sivusto näyttää useita eri hintamahdollisuuksia ja reittejä. Lisäksi supersaver.fi lupaa tarjota markkinoiden halvimmat hinnat. Kannattaa käydä kokeilemassa alla olevasta hakukoneesta. Edullisen loman voi tehdä siten, että varaa netistä itse hotellin ja lentää sinne koneella. Ei siinä aina matkatoimistoja tarvita. Supersaverista saat tilattua lennot kaikkialle maailmaan. Edulliset lentoliput saat tilattua hetkessä netistä. Sinun ei tarvitse etsiä monelta sivustolta, vaan löydät liput yhdestä paikasta.

Käy katsomassa hinnat tästä: