lauantai 30. heinäkuuta 2011

Jalkapallon MM-kisojen karsintalohkojen arpominen lauantaina

Vuoden 2014 jalkapallon MM-kisat pelataan Brasiliassa. Loppuottelu pelataan Rio de Janeiron kuuluisalla Maracana-stadionilla 13. heinäkuuta 2014.  MM-kisojen avausottelu pelataan 12. kesäkuuta.

Brasilian MM-kisojen karsintalohkot arvotaan Rio de Janeirossa tänään. Suomi on saanut paikan viidennestä arvontakorista. Tämä on toiseksi huonoin. Suomen lisäksi tässä arvontakorissa ovat Armenia, Azerbaidzan, Färsaaret, Kypros, Latvia, Makedonia, Moldova, Viro. Eli Suomi ei voi kohdata näitä maita MM-karsinnassa.

MM-karsinnat Euroopassa alkavat elokuussa 2012.  Tätä ennen on pelattu Puolan ja Unkarin EM-turnaus.

Jalkapallon MM-kisat 2014 - Euroopan karsintalohkot - Suomen vastustajat selvillä

Tänään arvottiin vuoden 2014 jalkapallon MM-kisojen karsintalohkot Rio de Janeirossa. Brasilian MM-turnauksessa arpaonni ei ollut Suomelle erityisen suosiollinen. Suomi pelaa lohkossa, jossa on muun muassa vuoden 2010 maailmanmestari Espanja. Lisäksi Huuhkajien lohkossa on Ranska. Heikoimpia vastuksia Suomelle ovat Valko-Venäjä ja Georgia.

Euroopasta Brasilian MM-turnaukseen pääsee 13 maata. Euroopan maat pelaavat yhdeksässä lohkossa.

Voittajat pääsevät MM-lopputurnauksen. Lisäksi neljä lohkokakkosta selvittää tiensä Brasiliaan. Nämä jatkoon selviävät lohkojen kakkoset selvitetään siten, että kahdeksan parasta lohkokakkosta pelaa kaksiosaiset pudotuspelisarjat ja näiden voittajat pääsevät MM-nurmelle Brasiliaan. Alkulohkot, joissa on kuusi maata, lohkon viimeiseksi jääneen maan ottelut pyyhkiytyvät pois kun etsitään lohkokakkosia.

Suomi on ollut Fifan rankinglistalla parhaimmillaan sijalla 33. Tämä ihme oli maaliskuussa 2007. Viimeksi ilmestyneellä listalla Suomi oli sijalla 76.

Tässä MM-kisojen karsintalohkot

Lohko A: 
Kroatia, Serbia, Belgia, Skotlanti, Makedonia, Wales

Lohko B: 
Italia, Tanska, Tshekki, Bulgaria, Armenia, Malta

Lohko C: 
Saksa, Ruotsi, Irlanti, Itävalta, Färsaaret, Kazakhstan  

Lohko D: 
Hollanti, Turkki, Unkari, Romania, Viro, Andorra

Lohko E: 
Norja, Slovenia, Sveitsi, Albania, Kypros, Islanti

Lohko F: 
Portugali, Venäjä, Israel, Pohjois-Irlanti, Azerbaidzan, Luxemburg

Lohko G: 
Kreikka, Slovakia, Bosnia ja Hertsegovina, Liettua, Latvia, Liechtenstein

Lohko H: 
Englanti, Montenegro, Ukraina, Puola, Moldova, San Marino

Lohko I: 
Espanja, Ranska, Valko-Venäjä, Georgia, Suomi

Huuhkajat pelaa I -lohkossa. Vastaan tulee todella kovat Espanja ja Ranska. Suomella on tekemistä myös Georgian ja Valko-Venäjän kanssa.  Ehkä ainoa voitto tulee Georgiasta. Ja tasapeli Valko-Venäjästä.

Menestystä Huuhkajille MM-karsintojen nurmella!

Saako Big Brother ohjelman pois telkkarista?

Iltasanomissa kysellään, miten Big Brotherin saisi telkkarista pois. Älkää nyt viitsikö! Minä puolestani päätin, että tämä on ensimmäinen kerta kun katson BB-tä edes muutaman jakson!

Ilta-Sanomien keskustelualueella, joku sanoo, että näitä
"puolialastomia kännisiä teinihuoruleita ja homodraamaa on nähty vuodesta toiseen ja tämä paska on syynä miksi en enää maksa tv-lupia."
Tähän tuli tietysti ihan fiksuja perusvastauksia:
  • Älä katso!
  • TV-lupamaksustasi ei ole käytetty euroakaan BB:n rahoittamiseen
  • Just joo. Poistetaanko samantien kaikki mitä ette katso
Ohjelmasta annettiin tiukka arvio:
Se on kyllä surkein paskahuorahomo-formaatti, mitä televisiosta on koskaan tullut. Sairasta paskaa ja sen paskan katsojat ovat täysiä latvakakkosia.
Onneksi Big Brotherin aloitukseen on enää yksi kuukausi. Pääsen sitten seuraamaan sitäkin. Edellisen vuoden joitakin juttuja (mm. videoita) linkitin tänne sivulle vaikka ohjelmaa en itse seurannut.